NEENDEFRSPPLUSA only

Oxfam Novib ambassadeur

Ondernemerschap

Ondernemerschap is belangrijk. Wij vinden dat dit gestimuleerd moet worden. Ondernemers moeten de kans krijgen hun ideeŽn uit te werken. Ook in landen waar veel armoede heerst. Daarom zijn wij bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib geworden.

Als bedrijvenambassadeur steunt Markclip International het ondernemerschap in ontwikkelingslanden middels microfinanciering.

Geen geld

Doordat arme ondernemers vaak geen onderpand hebben om een lening af te sluiten bij een bank, wordt het hen vrijwel onmogelijk gemaakt om een eigen bedrijfje op te zetten. Door middel van microfinanciering bieden wij ondernemers in ontwikkelingslanden de mogelijkheid geld te lenen om een bedrijf op te starten. Vaak gaat het maar om enkele tientallen euroís om een eigen bedrijfje te beginnen zoals kippen of koeien houden, tassen maken, of om een eethuisje te runnen. Vrijwel altijd wordt het geleende bedrag keurig afgelost. Dit bedrag wordt dan wederom ingezet om een andere ondernemer te helpen met het opstarten van zijn of haar bedrijfje.

Wilt u meer weten over dit programma? Neem dan een kijkje op de site van Oxfam Novib.

© Copyright 2004 Markclip International B.V.   |   All rights reserved